foto: Ekrānšāviņš
"Omniva" šofera noparkošanās prasmes sanikno iedzīvotājus
Noparkota "Omniva" automašīna.
Sabiedrība
2024. gada 24. aprīlis, 23:03

"Omniva" šofera noparkošanās prasmes sanikno iedzīvotājus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Iedzīvotāju neapmierinātību izraisījis kāds "Omniva" spēkrata vadītājs, kurš Rīgā, Lācplēša - Skolas ielas krustojumā, noparkojis darba automašīnu tā, ka tā ierobežo gan riteņbraucēju kustību, gan arī gājēju pārvietošanos.

"Vai Ministru kabineta noteikumi Nr. 522 šeit nav spēkā? Kā var automašīnu atstāt šādi? Plus policija šo tāpat nekontrolē. Tas nav normāli," par nepatīkamo situāciju mikroblogošanas vietnē "X" vēsta Kaspars.

"Ja jau mašīnas parko uz ietves tā, ka tās nevar apiet un tas skaitās ok, tad arī es sākšu staigāt pa auto braucamo daļu. Gan jau, ka apbrauks mani," ironizē Ieva.

"Kā šis ir apriebies… Pirms gada 2 nedēļas padzīvojos Portu ar tās šaurajām, stāvajām, šķībi greizajām ieliņām un pusmetru “platajām” ietvēm, kur gājēji un visu veidu braucēji viens otru cienīja - apgāja, apbrauca, palaida, pagaidīja, palīdzēja…" pārdomās dalās Ineta.

Kāds iedzīvotājs, savukārt, norādījis, ka "caurlaides dotās tiesības ļauj šoferim novietot transporta līdzekli arī neordinārās vietās, tomēr tas jādara tā, lai netiktu apdraudēta satiksmes dalībnieku drošība un iespējami mazāk tiktu traucēta gājēju, velosipēdistu u.c. transporta līdzekļu pārvietošanās. Kaspars par šādu skaidrojumu paudis neizpratni - Ko tas nozīmē praktiski? Kā varam secināt kurā brīdī tiek apdraudēta satiksmes dalībnieku drošība?

Savukārt, Jānis norāda, ka "šim notikumam neesot saistības ar MK noteikumiem nr. 522, jo "Omniva" ir reģistrēts pasta komersants un uz viņiem attiecas Ceļu satiksmes likums, kas atļauj kompānijas transporta līdzeklim stāvēt uz ietves.  Vīrietis uzskata, ka šī situācija ir jāmaina un Ceļu satiksmes likumā, jāievērs papildus nosacījumi.

"Omniva" par notikušo paudusi nožēlu un norāda, ka "ar darbinieku tiks pārrunāta parkošanās labā prakse".