foto: Ekrānuzņēmums no sociālajiem tīkliem
"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve
Kamile un Džeimijs zaudēja dzīvību autoavārijā uz Ziemeļīrijā bēdīgi slavenās A5 šosejas.
Pasaulē
2024. gada 3. maijs, 11:21

"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Autokatastrofā uz Ziemeļīrijas autoceļa A5 gājusi bojā 17 gadu veca lietuviete Kamile Vaičikonīte, ziņo BBC. Viņa braukusi kopā ar savu mīļoto puisi Džeimiju Mūru, un arī viņš nav izdzīvojis. Traģiskas sakritības dēļ jauniete dienu iepriekš piedalījās demonstrācijā, kas veltīta uz autoceļa A5 bojāgājušo cilvēku piemiņai. Šī traģēdija ir satriekusi visu Ziemeļīriju.

Par 17 gadu vecās Kamiles un 19 gadu vecā Džeimija traģisko bojāeju ir rakstījuši lielākie mediji, līdzjūtību izteikuši Ziemeļīrijas politiķi.

Policija ziņo, ka abi jaunieši ir gājuši bojā notikuma vietā otrdien apmēram 21.50 pēc vietējā laika. Policijas inspektore Čerita Adaira žurnālistiem pastāstīja: "Ap pl. 21.50 saņēmām ziņojumu par transportlīdzekļu sadursmi, kurā iesaistīts zils BMW. 17 gadu vecā jauniete un 19 gadu vecais jaunietis diemžēl gāja bojā avārijas vietā. Pēc tam "Doogary Road" visu nakti bija slēgts, tagad tas atkal ir atvērts satiksmei. Mēs turpinām izmeklēšanu un aicinām visus, kuri ir braukuši pa to rajonu un kuriem ir videoieraksti, sazināties ar Satiksmes negadījumu izmeklēšanas centru pa tālruni 101."

Lietuviete Kamile bija "St Ciaran's" koledžas audzēkne. Skolas direktors Pols Laverijs viņu raksturo ar siltiem vārdiem: "Kamile bija jauka meitene, vienmēr smaidīga." Viņš piebilst, ka dienu pirms traģēdijas Kamile piedalījās viņa vadītajā koledžā notikušajā demonstrācijā, kas veltīta uz autoceļa A5 bojāgājušo cilvēku piemiņai.

"St Ciaran's" koledža atbalsta kampaņu, kuras mērķis ir pievērst uzmanību šī ceļa drošībai.

"Briesmīgi, ka 24 stundas vēlāk viņa pati zaudēja dzīvību uz šī ceļa," saka Laverijs, piebilstot, ka šis fakts vēl vairāk padziļina notikušā traģiskumu. Direktors arī izteicis sirsnīgu līdzjūtību Kamiles ģimenei un draugiem.

Traģēdija raisījusi arī daudz citu sāpīgu atmiņu un pārdomu cilvēkiem, kuri saistīti ar Laverija vadīto mācību iestādi. "Patiesībā uz koledžu var atbraukt tikai pa A5 autoceļu," viņš skaidro, piebilstot, ka šis ceļš un tā drošības apstākļi jau ilgstoši raisījuši bažas audzēkņiem un viņu vecākiem.

Kopš 2006. gada uz šī ceļa ir gājuši bojā vairāk nekā 50 cilvēki, taču tā modernizacijas darbi joprojām tika atlikti un tiesiski apstrīdēti. Par plāniem modernizēt šo šoseju pirmo reizi publiski ziņots apmēram pirms 17 gadiem, taču līdz reāliem darbiem nav tikts joprojām.

Pēc jauniešu bojāejas līdzjūtību izteikusi Ziemeļīrijas premjerministre Mišela O'Nīla, raksturojot šo incidentu kā briesmīgu un pieprasot modernizēt A5 šoseju. Cita politiķe Mišela Gildernuva, kas ir premjeres kolēģe no partijas "Sinn Fein", atzīst, ka vietējā sabiedrība "sāpīgi pārdzīvo, ka uz autoceļa A5 ir gājuši bojā divi jauni cilvēki".
"Tas ir vēl viens traģisks atgādinājums, ka ir nekavējoties jāsakārto A5 šoseja," viņa piebilda.