foto: Getty Images via AFP
VIDEO: kā zaudēt spēļu sērijā, veselo saprātu un pašcieņu dažu minūšu laikā. NBA basketbolists pēc pilnas programmas apkauno sevi un komandu
Patriks Beverlijs savu NBA sezonu noslēdzis ar pamatīgu troksni.
Basketbols
2024. gada 3. maijs, 16:55

VIDEO: kā zaudēt spēļu sērijā, veselo saprātu un pašcieņu dažu minūšu laikā. NBA basketbolists pēc pilnas programmas apkauno sevi un komandu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) bravūrīgākajiem basketbolistiem (bieži vien absolūti nepamatoti) Patriks Beverlijs pēc viņa pārstāvētās Milvoki “Bucks” izstāšanās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā jau paguvis nonākt daudzu pasaules mediju virsrakstos ar absolūti apkaunojošu rīcību.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Milvoki “Bucks”, kuriem izslēgšanas spēlēs nevarēja palīdzēt ikra muskuli satraumējušais Jannis Adetkunbo (līdzīgs savainojums kā mūsu Kristapam Porziņģim) un tikai četrus no sešiem mačiem aizvadīja arī Damians Lilards, NBA Austrumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē ar 98:120 piekāpās Indiānas “Pacers”, zaudējot visā sērijā ar 2-4. Mačā visilgāko laiku laukumā pavadīja provokatīvais aizsardzības speciālists Patriks Beverlijs, kurš nospēlētajās 40 minūtēs guva sešus punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Divas minūtes un 32 sekundes līdz mača beigām, kad spēles liktenis jau bija izšķirts, Beverlijs pameta laukumu un devās uz rezervistu soliņu. Noprotams, ka Indiānas “Pacers” līdzjutēji emocionālajam pretinieku komandas spēlētājam veltīja kādus provoktatīvus izteikumus, ar kuriem laikam izdevās palīst basketbolistam zem ādas.

Beverlijs dusmu uzplūdā paņēma basketbola bumbu un meta skatītājos, trāpot kādai sievietei pa galvu. Basketbolists uzreiz atvainojās, bet mirkli vēlāk bumba vēlreiz nonāca pie “Bucks” spēlētāja un viņš vēlreiz mēģināja mest tajā pašā virzienā. Uzreiz izcēlās konflikts, kura izšķiršanā iesaistījās arī apsardzes darbinieki.

Pēc spēles sarunā ar mediju pārstāvjiem Beverlijs īpaši nevēlējās iedziļināties notikušajā: “Neuztraucieties par to. Tur nekas nebija,” apgalvoja sportists.

Tomēr neilgi pēc tam Beverlijs pamanījās iesaistīties vēl viena nesaprotamā incidentā. Basketbolists atteicies atbildēt uz ESPN reportietes Malindas Adamsas jautājumiem un beigās pat pamudināja žurnālisti pamest sarunas telpu.

“Vai tu esi pierakstījusies manam podkāstam,” vaicāja Beverlijs, bet, kad Adamsa atbildēja, ka nav, viņš paziņoja, ka viņai nav tiesību runāt ar viņu.

“Atvainojiet, bet tad jūs nevarat mani intervēt. Nekādas necieņas,” sacīja Beverlija. Dažus mirkļus vēlāk viņš arī lūdza noņemt mikrofonu no viņa sejas, bet beigās Beverlijs palūdza arī Adamsu atkāpties no viņa. Jādomā, ka arī par šo izdarību Beverlijs varētu saņemt sodu, jo ESPN ir NBA oficiālais mediju partneris.

Patriks Beverlijs karjeras laikā daudzkārt nicinoši un provokatīvi izturējies pret saviem pretiniekiem, cenšoties savai komandai palīdzēt jebkādiem līdzekļiem.

Interesanti, ka pirms došanās uz NBA Beverlijs pārstāvēja Sanktpēterburgas “Spartak” komandu, kurā spēlēja kopā ar tolaik vien 21 gadu veco Jāni Strēlnieku. Beverlijs bija izteikts komandas līderis un kļuva pat par ULEB Eirokausa regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju.