foto: AP/Scanpix
"Fiorentina" un "Olympiacos" svin uzvaras pirmajās UEFA Konferences līgas pusfināla spēlēs
"Fiorentina" M'Bala Nzola priecājas pēc gūtajiem uzvaras vārtiem
Futbols
2024. gada 3. maijs, 00:46

"Fiorentina" un "Olympiacos" svin uzvaras pirmajās UEFA Konferences līgas pusfināla spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Itālijas vienība Florences "Fiorentina" savā laukumā un Grieķijas klubs Pirejas "Olympiacos" izbraukumā ceturtdien svinēja uzvaras pirmajās UEFA Konferences līgas pusfināla spēlēs.

Itāļu klubs "Fiorentina" mājās ar 3:2 (2:1) pieveica beļģu vienību "Club Brugge".

Mājinieki ar Rikardo Sotila vārtiem piektajā minūtē, Andreas Beloti "golu" 37.minūtē un M'Balas Nzolas rezultatīvu sitienu mača kompensācijas laika pirmajā minūtē trīsreiz izvirzījās vadībā, bet Beļģijas klubs ar Hansa Vanakena realizēto 11 metru soda sitienu 17.minūtē un Igora Tjagu 63.minūtē gūtajiem vārtiem spēja rezultātu izlīdzināt vien divreiz.

61.minūtē Rafaels Onjedika nopelnīja otru dzelteno kartīti četru minūšu laikā un apgrūtināja viesu izredzes atspēlēties.

Negaidīti pārliecinoši viesos uzvarēja Pirejas "Olympiacos", pieveicot Birmingemas "Aston Villa" ar 4:2 (2:1).

Uz 16. un 29.minūtē gūtajiem Ajuba El-Kābi vārtiem mājinieki atbildēja ar puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē iesistajiem Ollija Votkinsa vārtiem un 52.minūtes "golu" Musas Diabī izpildījumā.

Uzvaru Grieķijas klubs panāca ar 56.minūtē El-Kābi trešajiem vārtiem šajā spēlē, marokānim realizējot 11 metru soda sitienu, un Santjago Eces "golu" 67.minūtē.

Anglijas premjerlīgas klubam bija lieliskas izredzes vismaz samazināt deficītu rezultātā, taču 84.minūtē Duglass Luiss nerealizēja 11 metru soda sitienu, trāpot pa vārtu stabu.

Atbildes spēle Brigē notiks 8.maijā, bet Pirejā - 9.maijā.

Finālspēle notiks 29.maijā Atēnās.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Eiropas Konferences līga aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.