Sahāras putekļi Atēnās

Spēcīgi dienvidu vēji Atēnās no Ziemeļāfrikas atnesuši Sahāras putekļus, iekrāsojot Grieķijas galvaspilsētas debesis spilgti oražos toņos.

gallery icon
Pasaulē
2024. gada 24. aprīlis, 20:29

FOTO: apokaliptiski skati - Atēnās vētra debesis iekrāso spilgti oranžas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Spēcīgi dienvidu vēji Atēnās no Ziemeļāfrikas atnesuši Sahāras putekļus, iekrāsojot Grieķijas galvaspilsētas debesis spilgti oranžos toņos.

“Putekļu mākoņi Atēnas pārņēma jau 23. aprīlī, tomēr tas, ko mēs piedzīvojam šobrīd ir viens no smagākajiem gaisa piesārņojuma gadījumiem valsts vēsturē,” vēsta vietējās amatpersonas.

Lai gan oranžās krāsas klātās debesis kādam var šķist ainaviskas, Sahāras putekļi ir bīstami veselībai – tie var radīt elpošanas traucējumus, kā arī nodarīt bojājumus sirds un asinsvadu sistēmai. Līdz ar Sahāras putekļiem, valstī pieaudzis arī savvaļas ugunsgrēku skaits – Grieķijas ugunsdzēsības departaments ziņo, ka 24 stundu laikā visā valstī izcēlušies 25 kūlas ugunsgrēki.

Tiek prognozēts, ka trešdien pēcpusdienā vēja virziens mainīsies, gaisa temperatūra pazemināsies un debesis virs Grieķijas skaidrosies. Otrdien Krētas salas dienvidu daļā gaisa temperatūra sasniedza 30 grādus, kamēr Grieķijas ziemeļos gaiss iesila vien līdz 10 grādiem.