foto: "Facebook"/Ieva Līne
Talkas laikā atrasta restorāna "Sēnīte" vecā ēdienkarte - paskatieties uz šīm cenām!
"Kurš gads šis ir?" vaicā foto autore.
Sabiedrība
2024. gada 30. aprīlis, 10:43

Talkas laikā atrasta restorāna "Sēnīte" vecā ēdienkarte - paskatieties uz šīm cenām!

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Nesen sākušies nacionālā kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - restaurācijas darbi, kas jau devuši pirmos ziņkārīgos rezultātus - atrasta vecā iestādes ēdienkarte, kas izraisīja soctīkla lietotāju viedokļu sadursmi.

Ar fotogrāfiju sociālajos tīklos dalījusies kāda sieviete vārdā Ieva, kura, pēc visa spriežot,  "Lielās talkas" laikā uzkopusi kādreizējo kulta vietu. 

Restorāns tika slēgts 2010. gadā un kopš tā laika ēka tika iekonservēta, bet uz eiro Latvija pārgāja 2014. gadā, tāpēc cenas, pēc visa spriežot, norādītas vēl latos, precīzāk - santīmos.

Kā redzams fotogrāfijā, zupas restorānā maksāja ap 30 santīmu, pankūkas - 16 līdz 17 santīmu, gaļas ēdieni - no 20 līdz 35 santīmiem, bet visdārgākā bija karbonāde - 48 santīmi.

Pie foto soctīkla lietotājs Gutnis Rozenbergs raksta: "Tie pilnīgi noteikti ir 80. gadi, cenas ir padomju rubļos. Studēju Filoloģijas fakultātē žurnālistos, un fakultātes ēdnīcā Visvalža ielā 4a pusdienās divi ēdieni izmaksāja 70 kapeikas, bet, ja gribēja arī saldo, tad pusdienas izmaksāja rubli. Sēnītes kafejnīcā, kur autobusi vienmēr ceļā uz Rīgu piestāja, tiešām cenas tādas arī bija kā atrastajā cenu lapā."

Tikmēr Ināra Bērziņa šādam apgalvojumam nepiekrīt: "93.,94. gads. 80. gados diez vai lāds tā rakstija cenas! Mamma deva uz nedēļu 5 latus! 95. jau pelniju 48 latus, pēc nodokliem 43."

Bet Līga Kirilova raksta: "Nekur nav teikts, ka tie ir lati. Varbūt arī kapeikas, tātad 80 lidz 88g. Ļoti labi atceros, ka kotlete ap to laiku maksāja ap 20 kapeikām, zupa ap 30,saldais arī tāpat. Mamma ar tēti deva rubli līdz un pietika atliektiem galiem."

Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbi

Uzņēmums “Latvian Catering Company” uzsācis vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus un pauž cerību, ka līdz restorāna 60. dzimšanas dienai - ...

gallery icon

Jau vēstīts, ka 27. aprīlī visā Latvijā norisinājās "Lielā talka".

Boulinga bumba, vēsturiski tirgus rati un "Straumes" rotaļlieta. Lielajā talkā Driksas upē interesanti atradumi

Jelgavā aizvadīta unikāla zemūdens talka, kurā upes gultnes tīrīšanas darbos iesaistījās vairāk nekā 20 ūdenslīdēju, ūdens mednieku un vairāki desmiti ...

gallery icon

Lielās talkas laikā sakārto vairākus Rīgas pašvaldību ēku pagrabus

Pašvaldības darbinieki pagrabus sakārtoja Rīgas 49. vidusskolā, blakus pamatskolai "Rīdze" esošajā aizsargbūvē Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī 1 un sociālās aprūpes ...

gallery icon

Lielā Talka Zaķusalā. 2024. gada 27. aprīlis

Rīgā 27. aprīlī talko vairāk nekā 130 vietās. Viena no lielākajām talkošanas vietām ir Zaķusala pie Rīgas radio un televīzijas ...

gallery icon